تنظيف ( الشفاط _ المطبخ الخشب _ حوض الاستانلس _ البوتاجاز _ حامل البتوجاز ) بالمواد الطبعية
منزلك يستحق منك العناية الدائمة لديكور منزل انيق و خاصة مطبخك بما أنه مكان تحضير الوجبات و مكان جلوسك لساعات طويلة و ملتقى أفراد أسرتك عند تناول الطعام لا تختلف سيدتين على أن كل مطبخ يحتاج إلى النظافة المستمرة والدائمة فهو مراة يعكس نظافة سيدة المنزل , والقاعدة الذهبية في نظافة المطبخ هي التنظيف الفوري بعد كل استخدام , ويمكن وضع جدول للعملية التنظيف اليومية
،من المهم تنظيف النظام المنفاخ،المخارج، ومجموعة أغطية المطبخ بإنتظام ،و ذلك من خلال برنامج منتظم لتنظيف ،وبذلك سيتم تشغيل النظام الخاص بك لتهوية المطبخ والحصول على مستواه الأمثل لعدة سنوات. يقوم الشفاط بجمع الأوساخ والغبار والأتربة خلال الأيام ، وبما أنه مخفي نوعاً ما ، يصعب رؤية الأوساخ ، ولذا قد تمر عدة أشهر قبل الإنتباه إلى ضرورة تنظيفه ، وقد لا تنتبهين إلى ذلك إلا بعد إنسداد الشفاط نتيجة تراكم الأوساخ ، ولتلافي تعطل الشفاط عليك بتنظيفه مرةً كل شهر أو مرةً كل شهرين
1_ الشفاط :
هاتى حوالى ربع كيلو دقيق وافركى بة الشفاط وكل الدهون هاتطلع معاكى بسهولة وبعد كدة يغسل بالماية والصابون عادى تحت الحنفية ونشفى كويس .
2 _ المطبخ الخشب :
هاتى كيس بيكنج بودر ونضفهم على نصف كوباية خل و2 معلقة كربوناتة وشوية صابون مواعين ومن غير ماية خالص ونمسك سلك المواعين وندعك المطبخ الخشب ونشف بقطعة قماشة نظيفة وناشفة وهاتشوفى الفرق .
3 _ تنظيف الحوض الاستنلس :
حطى علية حوالى ربع كوباية من الخل ومعلقتين من ملح الليمون هتلاحظى بفوران ادكى بسلك المواعين مع شوية صابون مواعين وافتحى الماية واشطفى كويس وكمان ادعكى كمان خلاط الحوض وحوض الحمام وقاعدة التواليت كمان بنفس الطريقة وهاتشوفى اللمعان بنفسك .
4 _ تنظيف البوتجاز من كل الدهون :
كوباية خل نحطها على كل البوتجاز ونضيف علية 2 معلقة كبيرة ملح ليمون نحطة على كل الدهون ونسيب البوتجاز بالشكل دة من باليل للصبح بس تكون كل المكونان على دهون البوتجاز ان شاء اللة هاتقومى من النوم هتلاقى كل الدهون طلعت بسهولة من البوتجاز شيليها بقطعة قماش واغسلى البوتجاز عادى بالصابون والسلك واوعوا تغسلوا البوتجاز وفيشة الاشعال شغالة وبعد غسيل البوتجاز نشفى البوتجاز كلة كويس من الماية .
5_ ازاى ننضف حامل البوتجاز :
هانعمل خلطة وهى 4 معالق نشادر وبيتباع عند العلاف او العطار ومعلقتين كبار كربوناتة ومتوفر عند العطار ونصف كوب خل .
كل المكونات نخلطهم مع بعض ونلبس كيس بلاستك فى ايدينا ونجيب حامل البوتجاز ونحط عليها كل الخلطة يعنى ندهنا بيها كلها ونجيب كيس بلاستك ونحط الحامل فى الكيس ونخلية فى البلاكونة من باليل للصبح وافتحى بالراحة الكيس هتلاقيه رجع جديد تاني
ملاحظة :-
قد تكون منظفات الأفران ذات رائحة قوية لذلك ينصح بالقيام بعملية الرش من بعيد وحاولي عدم إستنشاق الرائحة وتأكدي من وجود مسرب للهواء لا تبقي داخل المطبخ بعد رش الشفاط إخرجي وعودي بعد خمس دقائق وذلك كفيل بإختفاء الرائحة وكذلك لإذابة الدهون
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق