طريقة عمل جلاش بالكريمه
جلاش بالكريمه من أكثر الحاجات الرائعه والجميله واللي بيحب تناولها كل الأفراد دائما وفي كل الأوقات وخصوصا في شهر رمضان والجلاش من المعجنات النصف مخبوزة، وهو عبارة عن عجينة رقيقة جداً، يمكن تقديمها كوصفة حلوة أو حادقة بحسب الحشوة المستخدمة، حيث يمكن عمل البقلاوة بالمكسرات، ويمكن عمل الجلاش باللحمة المفرومة أو الجبنة ويمتاز الجلاش بطعمه الخفيف، ومذاقه الحلو المشرّب بالقطر، وشكله الرائع لكثرة طبقاته،المقادير
لفة جلاش احسن نوع السنبله ثم الزهار
1/3كوب زبده او سمنه بلدى وعليها 3 معالق كبيره زيت2 كوب شربات او قطر.
ربع كوب نشا.
مقاديركريمه اومهلبيه
2 كوب حليب سائل
3ملعقة كبيره سكر3 ملاعق نشا
بتحطي كل المقادير مع بعضها وعالنارو تحركي لحتى تتماسك واتركيها لحتى تبرد
أما القطر أو الشيره
2 كوب سكر
1.5كوب ماءليمونه ليمون +ملعقه صغيره ماء الزهربنضعهم على النار ربع ساعه تقريبا لحتى يتماسك
طريقة التحضير
_ اول حاجه سخني الفرن عند درجة حرارة 180.
_ نذيب النشا في الماء جيداً، ونتركه جانباً.
_ نحضر صينية، وندهنها بالزبدة المذابة. نحضر عجينة الجلاش، ونقطعها إلى جزأين، كما نغطي العجينة بالقماش حتى لا تنشف.
_ واحط ورقتين جلاش وادهن زبده كويس بالفرشاه وارجع احط ورقتين تانى وادهنهم وهكذا لحدا لما اخلص نص الورق وبعدين احط الكريمه اوالمهلبيه
_ وارجع احط ورقتين جلاش وادهن زبده وادهن لحد لما اوصل للاخر ادهن الوش زبده
_ وااقطعه بالسكينه مربعات او وربات او مثلثات بس موصلش للاخر
_ وادخل الجلاش الفرن على 190 لمده 15 دقيقه لحد لما لونه يبقى دهبى
_ واطلعه والجلاش سخن اديله شربات تقيل بارد
_ نخرج صينية الجلاش من الفرن، ونحضر سكينة حادة مرة أخرى، ونعيد تقطيع حلى الجلاش مرة ثانية، ثم نسكب القطر البارد
على الجلاش.
_ يوضع في الثلاجة لمدة ساعة قبل التقديم ويزين بالفستق و بألف هنا و شفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق